I 30 år har jeg skrevet professionelt og hjulpet andre med at skrive. Alle de bedste anbefalinger til håndværket har jeg samlet i dette overskuelige notat med skriveråd og smagsdomme. Du kan downloade og bruge det frit, forudsat at du angiver www.martineinfeldt.dk som kilde.

Jeg skriver stadig dagen lang, og i nyere tid har jeg foruden 2 bøger om at bruge humor til gode formål blandt andet lavet:

For alle bliver det sværere og sværere at få andre til at læse hvad man skriver

Verden oversvømmes med ord, billeder, lyd og meninger, og selv de mest nysgerrige og velvillige læsere er støjramte, travle, vanestyrede, irrationelle, fordomsfyldte og meget forskellige.

I Firmaet her kan du både få skrevet færdige tekster og få hjælp til selv at skrive tekster som skærer igennem støjen og bliver læst, forstået, husket og virker.

Når jeg hjælper andre som skal skrive

… fx en mail, artikel, debatindlæg, bog, kommuneplan eller doktordisputats, hjælper jeg både med selve teksten (indhold, sprog og klargøring til fx journalister, kunder og medlemmer) og med gode arbejdsmetoder (fx at bryde skriveblokering og at udvikle effektive skrivevaner).

Nogle tekster er ikke beregnet til at blive forstået af læseren, fx hvis de skal være så svære at læseren intet forstår og dermed skræmmes fra at brokke sig. Det er en særlig skrivestil, og den kan jeg ikke hjælpe dig med.

Kontakt mig for hjælp til din egen skrivning

Når jeg selv skriver

… fx som forfatter, ghostwriter eller redaktør, stræber jeg efter et kort, konkret og levende sprog uden at slække på faglig eller sproglig præcision. Det gælder alt fra slagkraftige overskrifter over korte digitale tekster til årsberetninger, kommuneplaner og bøger.

Jeg er særligt vild med at skrive stort og kompliceret stof om til overskuelig, let tilgængelig og effektiv tekst, både på dansk og engelsk.

Jeg tilbyder alle slags korrekte kommaer og foretrækker selv Dansk Sprognævns anbefalinger, det vil sige ingen kommaer foran ledsætninger.

Kontakt mig for tekst der virker