– Jeg haaber, at jeg i mit Foredrag
har kastet et Strejflys over Begrebet Humor

Dagens Flue af Robert Storm Petersen,
BT, 1. april 1942.

Det er let nok at lave en liste over alt det man bør gøre når man taler til forsamlinger. Her er min tjekliste til at sige det så det virker.

Det svære er at gøre det i praksis, blandt andet fordi taler høres (og ses mange gange) af mennesker der fortolker, forstår og dømmer før de selv er klar over at de gør det og på et helt andet grundlag end taleren forestiller sig.

Jeg træner mennesker i at få det til fungere i praksis – med at forberede sig, at formulere sig effektivt , at håndtere nervøsitet, at håndtere kropssproget, at bruge hjælpemidler så de faktisk hjælper og, måske vigtigst af alt, at involvere tilhørerne.

Resultatet er at dine tilhørere lytter til dig, husker det vigtigste af hvad du siger – og bliver påvirket i den retning du ønsker. Og du selv kommer til at glæde dig til næste gang du skal tale til en forsamling.